Més de 450 alumnes dels instituts del Berguedà van participar ahir en la primera edició de la jornada Conductàlia a Berga, organitzada per Montepio de Conductors. Una iniciativa sobre formació viària per conscienciar els joves dels perills de la carretera.

La sessió s'ha dividit en dues parts. La primera s'ha desenvolupat al Teatre Municipal, on els joves han presenciat una bateria de ponències breus a càrrec de membres dels cossos de seguretat, emergències, professionals mèdics, juristes, víctimes d'accidents de trànsit i associacions de víctimes. Un dels moments més colpidors de la sessió que ha captat l'atenció de tots els presents a la sala ha estat durant la intervenció de Xavier Romero i Marilina Ferrer, que han exposat la seva experiència personal com a víctimes d'accidents de trànsit.

La segona part s'ha fet a la plaça de Sant Pere, on els joves han presenciat en directe un simulacre d'accident, on han pogut conèixer de primera mà com actuen Bombers, Policia Local, Mossos d'Esquadra i Servei d'Emergències Mèdiques en cas d'accident.