Després que el 2011 es fes a a Sabadell la Trobada de Casals i Ateneus dels Països Catalans a mans del Casal Can Capablanca i que el Casal Vilanoví de Vilanova i la Geltrú n´agafés el relleu l´any següent, hi donés continuïtat el Terra de Benimaclet i l´any passat acollís l´esdeveniment el Casal Despertaferro de Reus, enguany la Trobada de Casals i Ateneus dels PPCC arriba al Casal Panxo de Berga en una data important per l´entitat, que celebra el seu 15è aniversari.

Així, el proper dissabte, 11 d d´abril, Berga acollirà aquesta Trobada que arribant a la cinquena edició es consolida com una cita imprescindible dels Casals i Ateneus dels Països Catalans i que aposta enguany per fer un pas endavant amb un canvi de format pel que fa a les taules de treball, que passaran a ser tallers enfocats a reforçar la formació en aspectes de necessitat compartida per part dels diferents casals i ateneus, així com també es modifica l´horari de la plenària, que passarà a fer-se a primera hora del matí, deixant la resta d´activitats per la tarda.

D´aquesta manera, en un con ntext en què esdevé imprescindible la nece essitat de dibuixar quin és el mapa dels casals i atteneus al món i en la lluita per a l´allib berament nacional i la transformació social dels Països Catalans, la Trobada comptarà amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya per l la CUP, David Fernández, que farà un petit anàlisi sobre la situació actual i la importància de la v vertebració dels casals i ateneus en una Xarrxa com l´existent.

Un aspecte destacat de la Trobada és que s´emmarca dins la campa anya ´O juguem tots o estripem la baralla´, en home enatge a Ovidi Montllor que enguany fa 20 anys que va marxar de vacances, la qual va tenir el tret de sortida el passat 14 de març a Sab badell. En aquest sentit, es podrà veure una exposició al Casal de Gent Gran de Berga durant el mateix dissabte, i a la tarda, hi haurà actuacions musicals a càrrec de diferents cantautors que versionaran Ovidi a la mateixa Plaça Sant Joan.

La Trobada finalitzarà amb P PD´s al Casal Panxo a partir de les 11 de lla nit, però abans, a la mateixa Plaça Sant Joan hi haurà un sopar concert a càrrec de Feliu Ventura. Per sopar, es vendran entrepans a 3 euro i l´assistència al concert així com també als actes previs, que començaran a partir de les 7 del vespre, són oberts a tothom i gratuïts.