Quatre anys després que finalitzés la construcció del nou edifici de l'hospital comarcal Sant Bernabé de Berga, avui se n'ha estrenat una planta, en concret al tercera. L'ocupa el servei de rehabilitació que ha passat de tenir 80 metres quadrats a l'antic edifici a 515 a la seva flamant i diàfana ubicació. Aquest matí les autoritats locals encapçalades per l'alcalde Juli Gendrau, el gerent del centre Enric Ballabriga, la metge rehabilitadora Mercè Salvans i l'equip del servei integrat per Ester Vila, Dolors Rius, Josep Abad, Anna Rota i Marta Romera han fet l'estrena de les noves dependències acompanyats de personal del centre sanitari. Les autoritats i representants sanitaris han destacat el salt qualitatiu que suposa tant pels professionals del servei com pels seus 80 usuaris diaris aquest nou i modern espai. Disposa d'una sala d'espera diferenciada, lavabos, vestidors femenins i masculins (fins ara no n'hi havia) un ampli gimnàs de 220 metres quadrats, cabines per fer tractament individuals si és necessari i un despatx.

L'obertura ha estat possible gràcies als 150.000 euros que ha donat el Govern català al centre segons ha exposat l'alcalde Juli Gendrau. Fins ara no s'havia pogut fer el trasllat per maca de diners per adquirir l'utillatge necessari. Tanmateix, el trasllat s'ha fet aprofitant material de l'antic servei. Una part d'aquests diners ha servit per poder traslladar el servei de rehabilitació al seu nou emplaçament i l'altre s'utilitzarà per traslladar el laboratori a la primera planta, una operació que possiblement després de l'estiu. Aquest trasllat comportarà la reorganització de l'àrea de consultes externes i alliberar espais de l'actual edifici que permetran ampliar i millorar les sales d'espera. Pel que fa a la vella àrea on s'ubicava fins ara el servei rehabilitació es dedicarà a activitats ambulatòries encara per determinar.

D'altra banda, el govern local treballa per poder obrir l'accés directe de la tercera planta a la vessant nord del centre. Mentrestant l'accés es fa pels ascensor que comuniquen el vell i el nou hospital.