L'empresa Liven ha signat el contracte de compra de dues naus del polígon de cal Prat (Puig-reig) per ampliar les seves instal.lacions. Així ho ha confirmat a Regió7 l'alcalde del municipi berguedà Toni Clement. Aquest diari aj vaa vançar el pasat 9 de gener que l'empresa estava negociant la compra d'aquestes naus per posar-hi en marca noves línies de producció. El batlle de Puig-reig ha explicat que els representants de Liven van tancar el contracte de compar el 27 de març. I que ja han fet arribar al consistori el projecte de condicionament dels 5.000 metres quadrats que tenne aquestes naus.

L'activitat a la nova planta de cal Prat s'iniciarà a l'agost i donarà feina a 35 persones, segosn estima Clement. L'alcalde ha destacat que es tracta d'una «bona notícia» per a la reindustrialització del poble. Aquest diari no ha pogut contactar amb els representants de l'empresa

Liven té una fàbrica a Berga des dels 90 i és una de les indústries que ocupen més persones a la comarca. Dóna feina a 185 persones del total de 220 que treballen per al Grup Liven. La firma dissenya, fabrica i comercialitza aperitius, crispetes per a microones, tortillas de blat i productes tex-mex per a marques blanques de cadenes com Dia, Carrefour i Lidl, i també per a altres marques com Bimbo, Pepsico i Kraft. A més, tenen la seva pròpia marca: Zanuy. La seva seu es troba a Sant Cugat i, a més de la de Berga, que és la fàbrica principal, té tres plantes situades a Ocaña (Toledo) i Ariéstolas (Osca). A la fàbrica de Liven de la capital berguedana elaboren 84 tipus diferents de snacks (fritos de blat de moro), 51 classes de pellets i crispetes per a microones. Comercialitzen 100 milions de bosses de crispetes per a microones a tot el món i han creat nous productes, com els poppets.

El 2014 Liven va invertir 1,5 milions d´euros per fer una planta de biomassa i produir més. Aquests diners (800.000 euros) es van destinar a la construcció d´una planta de biomassa. La resta de diners van ser per ampliar l´espai destinat a coure blat de moro i augmentar-ne la capacitat el 20% per passar de coure´n 2.000 quilos per hora a 2.600. Entre el 2012 i el 2013 va invertir 4 milions d´euros a la fàbrica berguedana per fer-hi una nova planta de 5.000 metres quadrats. El 2004 va fer una altra important inversió de 3 milions d´euros per ampliar les seves instal·lacions de la Valldan.

Liven és una de les indústries que genera més llocs de treball a la comarca, actualment aproximadament 185. Va iniciar la seva activitat al polígon de la Valldan l´any 1990 fruit del procés de reconversió de l´empresa minera Carbones de Berga SA. Fou una de les empreses que es van crear per donar feina als exminaires. Van començar treballant en una nau de 1.400 metres quadrats i amb una plantilla de 45 treballadors. Actualment les seves instal·lacions ocupen 30.000 metres quadrats i exporta la seva producció a 82 països. El 2013 va facturar 54,7 milions d´euros i per al 2014 la previsió era facturar-ne 61,2. Té una capacitat de producció d´entre 51.000 i 56.000 quilos l´any.