La nova fàbrica de productes carnis de l'empresa Esteban Espuña SL a la Pobla de Lillet crearà 18 llocs de treball. Així ho ha explicat l'alcalde Vicenç Linares. Aquesta factoria té previst estrenar les seves instal·lacions al polígon poblatà de la Vinya del Sastre el dia 13 d'abril, a les 5 de la tarda. L'acte d'inauguració comptarà amb la presència d'Artur Mas, el president de la Generalitat segons ha explicat l'alcalde Vicenç Linares.

En els darrers mesos Espuña ha estat treballant per adequar les instal·lacions de la nau que en el seu dia havia ocupat la firma Soluciones Alimentarias 45 (Rocha). A partir del proper dimarts 7 d'abril «començaran a engegar la maquinària» ha detallat el batlle poblatà. Les tres línies de producció que hi haurà s'aniran posant en marxa porgressivament. L'estrena de la nau d'Espuña i l'inici de la producció «són molt bones notícies» perquè suposaran la creació de 18 llocs de treball que ocuparan persones del municipi, ha dit Linares.

La nova factoria neix amb la voluntat d'ampliar la gamma de productes de Tapes al Minut i ha de permetre exportar a Estats Units i al Canadà, dos països on la companyia vol tenir presència. Amb una inversió de dos milions d'euros, l'empresa ha adequat la planta de l'antiga fàbrica Rocha, de 3.700 metres quadrats, dels quals n'aprofitarà 2.800 per a la producció.

Aquest dies també s'està treballant per condicionar i asfaltar els accessos del camí de terra que actualment és l'únic accés fins a la nau. La via s'esta`aixamplant, condicionant i s'enquitranarà.