L'Ajuntament de Berga iniciarà el 7 d'abril les obres de reparació i millora de la rotonda de la plaça Gernika, una obra que ha estat a l'agenda de diferents governs els darrers anys i que ara es materialitzarà.

La rotonda de la plaça Gernika no està centrada en relació amb els diferents carrers que hi conflueixen, especialment el passeig Vila de Casserres. A més, hi desemboca el trànsit de l'accés i la sortida centre de la C-16. La zona pateix sovint congestions de trànsit a les hores d'entrada i sortida de l'institut Guillem de Berguedà i també de l'escola pública de Santa Eulàlia.

Fonts del govern local de CiU han informat que les obres "consistiran en l'ordenació i el redisseny d'aquesta zona, que actualment comporta problemes de seguretat i dificulta els accessos i la mobilitat" dels conductors i vianants.

El treballs inclouran "l'ampliació de les voreres en la confluència de la rotonda amb el carrer Pere II; l'ampliació de la rotonda de la plaça, que es preveu fer-la de 21 metres de diàmetre interior (35 metres d'exterior); i també es trauran les marques vials de cedir el pas i les dels passos de vianants, que es canviaran d'ubicació".

Les mateixes fonts han concretat que "pel que fa a la resta d'ampliacions, es faran amb pintura sobre l'asfalt existent i fitons de protecció, i també es canviarà la ubicació de la marquesina del Bus Berga", que hi té una parada davant de l'IES. Fonts municipals han informat que aquestes obres, que es preveu que podran acabar a final del mes d'abril, costaran 23.089,99 euros més l'IVA.