Aquest dimarts s'havia de celebrar un judici per tràfic de drogues contra diversos membres del clan dels Catoños de Berga, conegut per haver estat relacionat amb la mort d'Isanta durant la Patum del 2005. El procés havia de durar dies, però ha acabat abans de començar per un pacte de conformitat entre les parts. La dotzena d'acusats han acceptat penes de dos anys de presó i un de tres -la fiscalia en demanava nou-, però cap d'ells entrarà al calabós perquè se'ls ha aplicat l'atenuant d'haver-se desintoxicat de les drogues. Els fets van passar l'any 2006 i durant els registres la policia va comissar diverses quantitats de hashish i cocaïna, balances de precisió i més de 5.000 euros en metàl·lic.

Les investigacions dels Mossos d'Esquadra entre el gener i l'abril de l'any 2006 a una dotzena de persones del clan dels Catoños de Berga va portar a la policia a constatar la seva dedicació de manera continuada a la distribució i venda de substàncies estupefaents. Amb l'objectiu comú d'obtenir beneficis econòmics, els acusats es dedicaven principalment a la venda de hashish i cocaïna. Els investigadors van poder arribar a aquestes conclusions gràcies a múltiples intervencions telefòniques.

A l'abril del 2006, els Mossos d'Esquadra, en una operació simultània, van entrar i registrar els domicilis dels acusats. A gairebé totes les llars s'hi van trobar quantitats menors de hashsih i cocaïna. Entre la resta de material, hi havia líquid que s'utilitza com a mescla per la preparació de la cocaïna, diverses balances de precisió, llavors, quantitats petites de marihuana, trossos de plàstic per elaborar paperines i diners en bitllets petits que sumaven 5.498 euros. Els agents també van trobar agendes i llibretes on els acusats apuntaven els noms dels compradors i les quantitats de diners que els devien.

En una altra operació l'1 de maig del 2006, la policia va interceptar dos dels acusats mentre intentaven un intercanvi de dos quilos de cocaïna. Una quantitat que, segons la policia, s'hauria traduït al carrer en una suma de 120.000 euros.

De la dotzena d'acusats, s'ha demanat l'extradició d'una d'elles perquè està complint pena a l'estranger.