L´Alba, la Mireia i el Cristian de la cooperativa CEX de l´Escola Xarxa de Berga i l´Helena, l´Arnau i l´Adrià de la cooperativa INSPLUS de l´Institut SES Serra de Noet també de la capital berguedana que participen en el projecte "Empresa Jove Europea" s´han reunit amb Joan Alberch , el director de la Caixa del Passeig de la Pau, per aconseguir finançament pels seus projectes. Participen al programa Empresa Jove Europea, un projecte educatiu que es desenvolupa aquest curs a diversos centres educatius de secundària del Berguedà per fomentar la cultura emprenedora en el sistema educatiu, desenvolupant de capacitats emprenedores en diferents etapes del sistema educatiu.

Empresa Jove Europea proposa a l'alumnat de 3r i 4t d´ESO, crear i gestionar la seva pròpia cooperativa. D'aquesta manera, la cooperativa creada a l'aula establirà relacions comercials amb cooperatives d'altres comunitats autònomes i països amb l'objectiu d'imortar i exportar productes entre si, tant la cooperativa CEX de l´Escola - Xarxa com la cooperativa INSPLUS han contactat amb cooperatives d´Astúries i del Regne Unit per realitzar la comercialització. Els productes importats seran comercialitzats al mercat de cooperatives, del dissabte 9 de maig a Berga, al mateix temps, els productes del Berguedà que decideixin exportar els alumnes seran comercialitzats per part de les cooperatives sòcies en fires als llocs de residència, i posteriorment, analitzaran els resultats i repartir els beneficis obtinguts de la mateixa manera que qualsevol empresa real.

Per això, aquest matí, els representants de les cooperatives s´han reunit amb el director de La Caixa del Passeig de la Pau, Joan Alberch, per assessorar-se sobre les línies de finançament (crèdits, préstecs, hipoteques, pòlisses de crèdit,...), valorar la viabilitat del projecte empresarial i conèixer el procediment per la obtenció de finançament (documentació necessària, estudi, negociació i contractació). En aquest sentit, l´alumnat ha pogut tenir una experiència real, resoldre dubtes sobre el funcionament dels bancs i dels productes financers.

El projecte Empresa Jove Europea està impulsat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà i l´Ajuntament de Berga amb el suport de la Diputació de Barcelona.