L'Ajuntament de Gironella ha finalitzat les obres de rehabilitació i condicionament d'un habitatge d'emergència social destinat a persones i famílies en situacions de risc d'exclusió social. La regidora d'Atenció a les Persones, Mònica Flores, ha explicat que la gestió d'aquest recurs, el pla de treball amb la família i el seguiment serà a través de l'Equip Bàsic d'Atenció Social de l'Ajuntament i s'hi podrà accedir sota petició.

El pis d'emergència social està situat a l'avinguda de Catalunya número dos i les obres han estat parcialment finançades per l'Oficina de Promoció i Gestió de la Diputació de Barcelona, amb una aportació de 15.500 euros. El cost total ha estat de 18.000 euros.

El nou recurs, moblat i amb els utensilis necessaris per viure-hi, està adreçat a persones i famílies en risc d'exclusió social i vulnerabilitat que han perdut la seva llar i necessiten un allotjament temporal de manera urgent.

Amb aquesta iniciativa, segons han explicat des del consistori, es pretén enfortir les polítiques socials en matèria d'habitatge a nivell municipal en el context d'una crisi econòmica que es manté des de fa sis anys.