CiU treballa per fer de Berga una ciutat "referent" en l'atenció a la gent gran, amb serveis adaptats a aquest perfil d'edat, un dels més nombrosos. Un projecte que consideren que va més enllà d'un tema de partit i d'Ajuntament, i que creuen que és d'interès per a la ciutat. Així ho han explicat Antoni Biarnés, candidat de CiU a l'alcaldia de Berga i Joan Manel Serarols, president de CDC a la ciutat durant la presentació d'aquesta iniciativa en la que fa temps que hi treballen.

Biarnés ha assegurat que Berga ha d'aconseguir que la població de la tercera edat es converteixi en una oportunitat pel municipi. "A nivell econòmic, social, cívic i d'innovació", ha detallat.

L'alcaldable ha contextualitzat que el 21% de la població de Berga té més de 65 anys i en els propers anys, "la xifra creixerà encara més." És per això que creu que "cal pensar en les avantatges i les potencialitats d'aquest sector i mirar quines són les aportacions que poden fer per a la ciutat".

En un projecte molt ampli i extens, Biarnés s'ha referit a que la gent gran pot facilitar la creació de llocs de treball per exemple en el camp de la salut, amb serveis especialitzats en aquesta població; en el de la dependència, amb la necessitat de cuidadors o en el de consumidors, amb articles i productes específics.

També en destaca la seva implicació social i cívica, i la potencialitat que té Berga per atraure més persones d'aquesta franja d'edat "per la seva climatologia, per les característiques i per ser una ciutat capital de comarca amb diversos serveis essencials".

Per tot això, des de CiU treballen per "adaptar Berga a unes necessitats concretes per fer que la gent gran pugui ser un motor de la ciutat". A banda del programa de Ciutats amigues de la gent gran, en el que ja s'hi està treballant, es contemplen d'altres propostes que suposin la posada a punt dels serveis i de les infraestructures "per ser una ciutat pilot única a tot l'estat que serveixi d'exemple en aquest camp i permeti créixer i millorar com a municipi i comarca".