Des d´aquesta setmana, la Riera de Merlès disposa de nova senyalització vertical i horitzontal per protegir aquest espai natural. En concret, s´han instal·lat 12 nous cartells per informar sobre l´espai natural i la seva normativa reguladora i, també, s´ha incorporat una senyalització horitzontal sobre el paviment de la carretera entre l´Hostal de Sant Cristòfol i el Cobert de Puigcercós, per diferenciar l´espai i ordenar la circulació.

A més a més, per la propera campanya estival es reforçarà la recollida de deixalles amb punts de recollida d´escombraries i es realitzarà tasques de manteniment, neteja, vigilància i informació de la Riera de Merlès amb vigilants i informadors.

Cal recordar que en l´anterior campanya estival, els municipis afectats per l´Espai Protegit de la Riera de Merlès van signar convenis amb facultat sancionadora amb el Servei Català de Trànsit per millorar la mobilitat i el correcte estacionament.

D´aquesta manera, s´avança en el full de ruta per la conservació de l´espai natural protegit de la Riera de Merlès, acordat el passat desembre, en el qual es van establir i consensuar un conjunt d´11 actuacions en els àmbits de la protecció legal, conservació dels valors naturals, de gestió de l´accessibilitat i de restricció de l´ús públic intensiu.