L'alcaldessa d'Olvan Judit Carreras fins ara al PSC optarà a la reelecció al seu municipi en aquesta ocasió però sota les sigles del Moviment d'Esquerres (MES) que forma coalició electoral amb Acord Municipal (AM) la marca blanca d'ERC.

La d'Olvan és una de les 19 candidatures que els republicans presentaran al Berguedà el 24-M segons han confirmat fons de la formació. El 2011 n'havien presentat 11. El nombre de llistes d'aquesta convocatòria és una xifra rècord en la història d'Esquerra la comarca.

El MES és fruit de la unió de dos corrents crítics del PSC del sector catalanista: Nova esquera fundada el 2012 per Ernest Maragall i Moviment Catalunya promogut per exconseller socialistes com Montserrat Tura,Marina Geli o Antoni Castells. Justament Judit Carreras va ser cap de gabinet de Castells quan aquest era conseller autonòmic.

Els republicans i les seves llistes associades es presenten als municipis d'Avià (Josep Subirana); Bagà (Joan Oña); Berga (Ermínia Altarriba), Capolat (Enric Campillo), Casserres (Josep Colillas), Castellar de n'Hug (Eduard Coronado), Cercs (Marie Kapretz), Fígols (Josep Calduch), L'Espunyola (Rudy Geline), Gironella (Albert Xoy), Montclar (Romà Giró), La Pobla (Enric Pla), Puig-reig (Josep Altarriba), Saldes (Moisès Massanas), Sant Jaume de Frontanyà (Rubén Lladós), Sant Julià de Cerdanyola (Agustí Elias), Vilada (Vicenç Massana), Viver i Serrateix (Meritxell Fernández).

D'aquesta manera es confirmen les previsions de la formació republicana tal i com ja va explicar aquest diari.