Convergència i Unió a Berga ha presentat una llista per a les eleccions del 24-M en què els independents tenen un important protagonisme. Dels quatre primers llocs, tres són persones independents i del total de 17 integrants de la candidatura de la federació n'hi ha cinc. L'alcaldable de la formació, Antoni Biarnés, acompanyat del president local d'Unió, Xavier Güell -que ha decidit no ser a la llista-, i el de Convergència, Joan Manuel Serarols, van fer públics, ahir a la tarda, els 17 noms que configuren la candidatura que encapçala. I els dels dos suplents.

Al final, l'absència de Güell de les llistes ha beneficiat les posicions de Maria Antònia Ortega i Ramon Minoves. Unió no ha substituït directament la plaça que tenia assignada en aquest número 4, que en primera instància va ser per a Güell.

L'objectiu de CiU de cara al 24-M és assolir 8 regidors a Berga, un menys que els que té actualment. Biarnés ha justificat el descens perquè els actuals 9 edils es van obtenir en un context "favorable" i que enguany no hi haurà majories absolutes.