a Junta Electoral no ha acceptat la llista presentada pel PP a Berga per concórrer a les eleccions municipal del 24-M. En primera instància, perquè incloïa una persona, Eduardo David Zuñiga, que no estava inscrita al cens electoral, segons ha confirmat a Regió7 Joan Antoni López, l'alcaldable del PP a Berga i president comarcal d'aquest partit. I en segon lloc, perquè el substitut que ha propostat el PP per esmenar aquest primer error, Roberto Moreno, ha resultat que forma part de la llista d'UPyD a Ferrol.

En declaracions a aquest diari, López ha explicat que ja estan redactant un contenciós administratiu explicant que aquesta persona «no sabia que anava en una llista d'UPyD a Ferrol», partit en què fa temps havia treballat. Roberto Moreno resideix a Barcelona i és amic de l'alcaldable de Berga. «Li han agafat el DNI sense ell saber-ho», ha declarat López. «Presentarem un contenciós explicant que on ha acceptat ser és a la candidatura de Berga».

Segons el líder del PP, el seu amic havia signat un document per anar a la llista de Berga. I ha sigut arran de la intervenció de la Junta Electoral que el mateix afectat, segons López, ha descobert que també figura a la llista del PP de Ferrol sense el seu coneixement ni consentiment. López ha dit que Moreno resideix a Barcelona i «ha col·laborat en temes de disseny» del PP del Berguedà. I ha admès que fa temps havia treballat a UPyD.

Segons l'alcaldable del PP a Berga, les esmenes que ha presentat la Junta Electoral a la seva llista «no vol dir que no ens puguem presentar a les municipals del 24-M. Hi ha un període per arreglar les esmenes i ens hi presentarem», tot i que no sortirà encara en les llistes oficials que es publicaran al Butlletí Oficial de la Província (BOP) dimecres, 29 d'abril. Segons López, un cop s'hagi aclarir tot plegat, es proclamarà la llista del PP a Berga.

En declaracions a aquest diari, López ha dit que «les persones que integren la seva llista, o són de Berga, o tenen relació amb el nostre partit al Berguedà».