Convergència i Unió han presentat aquest dimarts al vespre, al pavelló de Suècia de Berga, els alcaldables de les llistes que presentaran al Berguedà als comicis del 24 de maig. En total les integren prop de 200 persones. En aquests comicis, la federació es presenta a 25 municipis dels 31 que té la comarca. El 2011 s'havia presentat a 29, també per les dificultats de manca de relleu dels més veterans. A més de la Nou i Sagàs, els dos únics municipis on no s'havien presentat fa quatre anys, ara tampoc no seran a Sant Julià de Cerdanyola, Sant Jaume de Frontanyà, Borredà i Capolat.

Aquest vespre, la major part dels alcaldables de la formació s'han presentat a l'escenari muntat per a l'ocasió al pavelló de Suècia amb la presència de Josep Rull, el coordinador general de CDC, l'actual alcalde de Berga i el delegat del Govern a la Catalunya central Juli Gendrau i l'alcaldable Antoni Biarnés.

Els han acompanyat integrants de les diferents llistes. Antoni Biarnés, l'alcaldable de Berga que ha parlat en nom dels seus companys alcaldables, ha destacat la vocació de lideratge de CiU i el seu paper hegemònic al Berguedà. Biarnés ha esperonat els assistents a treballar intensament abans de les eleccions per guanyar el màxim nombre d'alcaldiesel 24M i continuar sent al força política de referència a la comarca.

A l'acte s'ha agraït la feina de les persones que no repetiran com l'alcalde de Berga Juli Gendrau, el president del Consell Comarcal Sergi Roca, la diputada parlamentària i alcaldessa de Guardiola Montserrat Ribera i el diputat provincial i alcalde de Cercs Ferran Civil, que no era a l'acte.