El coordinador general de CDC, Josep Rull, considera que les llistes fantasma que han presentat el PP i el PSC constitueixen "un frau a la democràcia". Segons Rull, l'existència d'aquestes candidatures costarà als contribuents 1,2 milions d'euros, que són els diners de subvencions públiques que percebran els partits pel sol fet de presentar-se, encara que sigui amb gent de fora del territori.

Josep Rull va intervenir, ahir al vespre, en l'acte de presentació de les candidatures de la federació de CiU al territori. L'acte es va celebrar al pavelló de Suècia de Berga. Va aplegar la major part dels 25 alcaldables de la formació. En aquests comicis, la federació es presenta a 25 municipis dels 31 que té la comarca, que són 4 menys que el 2011per les dificultats de trobar el relleu dels més veterans. Les integren prop de 200 persones.

Antoni Biarnés, l'alcaldable de Berga que va parlar en nom dels seus companys homòlegs, ha destacat la vocació de lideratge de CiU i el seu paper hegemònic al Berguedà. Biarnés va esperonar els assistents a treballar intensament abans de les eleccions per guanyar el màxim nombre d'alcaldies el dia 24 de maig.