Berga ha viscut aquest matí un dissabte de Patum insòlit. A banda de l'entrega dels títols de patumaire, que ja formen part del programa d'actes del dissabte de Corpus de cada any, ahir la plaça de Sant Pere va viure de nou moments històrics gràcies a les celebracions organitzades pels nans nous i els turcs i cavallets que enguany celebren aniversaris.

Per una banda, els nans nous van immortalitzar en una fotografia de família a prop d'un centenar de persones que han format part de la comparsa i hi han saltat en alguna ocasió. Els nans nous celebren 125 anys i han volgut deixar constància de l'efemèride amb aquesta imatge que passarà a la història.

Per altra banda, els turcs i cavallets van protagonitzar uns salts que també escriuran una pàgina en l'anecdotari patumaire. Enguany se celebra 125 anys de la substitució dels antics cavallets pels que es porten actualment. És per això que acabada l'entrega dels títols de patumaire, els turcs i cavallets van aparèixer a la plaça per fer el seu ball on hi van participar a la vegada els quatre turcs i cavallets de la Patum oficial amb els de la Patum infantil. Més tard, les figures van ser portades per antics balladors que ja no salten a la plaça i també pels actuals titulars de la colla. La comparsa va realitzar fins a quatre salts diferents que van sorprendre als assistents que no volien perdre's la sorpresa. La Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga va amenitzar musicalment aquesta matinal gens habitual.