Només dues de les set persones que formaran part del nou Consell Comarcal per part de Convergència Democràtica de Catalunya seran cares noves. Ahir, CDC va fer públic els noms de les 7 persones que han d'integrar el futur govern de 9 consellers. Els altres dos són representants d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Repetirà com a conseller l'exalcalde de Vilada Pere Farré, que ha estat conseller de Governació, Protecció Civil, Emergències i Esports i s'estrena l'exalcalde d'Avià Llorenç Altozano.

Quant a Convergència, només tindrà dos consellers nous dels set triats. Es tracta del regidor de CiU a Berga Francesc-Xavier Francàs i de l'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé. La resta seran tot cares conegudes de Convergència al Consell: l'alcalde de Gironella, David Font, que en el mandat passat es va ocupar de l'àrea de Promoció Comarcal; l'exbatlle de Puig-reig Antoni Clement, de l'àrea de Territori; l'actual alcalde de Guardiola de Berguedà, Josep-Pere Lara, titular de l'àrea de Joventut i Cultura; el batlle de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares, conseller de Turisme i Municipis.

Fonts de CDC van explicar ahir que la proposta s'ha elaborat amb la premissa de confegir "un equip de treball que combini alcaldes i alcaldesses així com també regidors de tota la comarca". La proposta també inclou els noms dels suplents, Ramon Minoves, regidor a Berga; Roger Ballús, regidor a Gironella; Carme Rosell, regidora a Puig-reig; Isabel Serra, l'alcaldessa de Viver i Serrateix; Pep Llamas, regidor de Bagà; Carme Clotet, regidora de Montmajor; i Jordi Selga, regidor de Casserres.

A la proposta feta per Convergència s'hi han afegit els noms dels dos consellers que faltaven per completar els nous que van assolir el 24 de maig per part d'Unió. Es tracta de l'exalcalde de Vilada Pere Farré i el d'Avià Llorenç Altozano. D'aquesta manera es compleix l'acord de la federació entre Convergència i Unió.