Una cinquantena de fidels es van reunir ahir a les deu del matí a l'església romànica de Sant Pere de Madrona, sota l'ombra del santuari de Queralt, per celebrar un any més la missa en honor de l'apòstol sant Pere.

Al final de la pregària, el regidor de la CUP a l'Ajuntament de Berga Fancesc Ribera Titot va entregar el diploma de participació a les priores de l'aplec, que van repartir poms de farigola i claus de Sant Pere fetes de pa entre la congregació. Ermínia Altarriba i Jordi Pujals, representats d'ERC al consistori berguedà, i els regidors convergents Antoni Biarnés, Xavier Francàs, Maria Antònia Ortega i Queralt Perarnau també van participar en la missa, que va tenir lloc al pradell que hi ha al dessota del puig on s'alça l'església.

El temple va estar obert per a tothom des de les deu del matí fins a la una de la tarda, i de dos quarts de sis a les vuit. Els curiosos que hi van pujar, van poder contemplar-hi el nou altar, que conjuntament amb uns bancs de fusta, han estat donats per la comunitat franciscana de Berga a l'església de Sant Pere de Madrona. Els frares franciscans van marxar de la ciutat el novembre de l'any passat.