El Consell Comarcal del Berguedà impulsa un pla de xoc per reduir les desigualtats socials

La Diputació dóna 737.500 euros per pal·liar els efectes de la crisi

03.07.2015 | 13:27

El Consell Comarcal del Berguedà ha creat un pla de xoc per pal·liar els efectes de la crisi econòmica a la comarca amb l'aplicació d'accions concretes per millorar la situació social de les persones amb més vulnerabilitat. Aquest programa el podrà tirar endavant gràcies a l'aportació de la Diputació de Barcelona de 737.519 euros, en un a subvenció de caràcter exclusiu per ajudar als municipis a gestionar les polítiques socials.

Des de l'ens comarcal s'ha treballat per consensuar accions concretes dividides en tres àmbits diferents: el de la infància i les famílies, el de l'ocupació, i el de les entitats del tercer sector. En aquest sentit, s'han marcat actuacions que han de permetre garantir una millor cobertura de les necessitats bàsiques de les famílies de vulnerabilitat social, lluitar contra la pobresa infantil, la creació de llocs de treball temporal, promoure la contractació de persones en situació d'exclusió social o donar suport econòmic a les entitats del sector social.

Segons el president del Consell Comarcal en funcions, Sergi Roca, aquest programa permetrà la creació d'entre 34 i 39 llocs de treball i també garantir la millora de la cohesió social entre els berguedans amb mesures que han de servir per reduir les desigualtats dels ciutadans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema