CiU ha denunciat que el nou equip de govern d'ERC de Puig-reig anualment gastarà 31.000 euros més en retribucions dels seus dirigents que no pas ells quan havien governa,t segons ha explicat a aquest diari l'exbatlle Toni Clement. El nou executiu d'Esquerra que gaudeix de majoria absoluta de 6 regidors al consistori, portarà al ple, aquest vespre, la proposta de dedicacions i sous.

L'alcalde, Josep Maria Altarriba, tindrà el 95% de dedicació i percebrà un sou de de 2.575, 39 euros bruts al mes, 30. 905 bruts a l'any. Els republicans han decidit que la primera tinent d'alcalde, Mireia Canal, tingui reconeguda una dedicació del 80%, que li reportarà un sou brut mensual de 1.600 euros bruts i 19.200 euros bruts anuals. La resta de regidors de l'executiu tindran una dedicació del 50% amb un sou brut mensual de 709,58 euros bruts al mes i un total de 8.514 a l'any.

CiU diu que aquestes quantitats més el cost de la Seguretat Social faran que el capítol de retribucions dels dirigents locals ascendeix a 111.000 euros anuals, xifra que segons CiU són 31.000 euros més del que costava quan manaven ells. "Abans només estava donat d'alta a la seguretat social l'alcalde" ha dit l'exbatlle. La resta de regidors del govern cobraven per assistir a les juntes de govern i a plens. El consistori s'estalviava haver de pagar altes a la Seguretat Social. Clement ha lamentat la decisió d'ERC perquè "nosaltres en un any vam aconseguir estalviar 35.000 euros i ara Esquerra s'ho gastarà en sous. Ho trobem gairebé indecent en la situació actual" de crisi i retallades.