La puig-reigenca Clara Vilà és l´estudiant del Berguedà amb el millor resultat a les Proves d´Accés a la Universitat 2015. Amb un 9,25 sobre 10 s´ha convertit en la berguedana amb la millor nota de la selectivitat entre els 130 estudiants de la comarca que s´hi han presentat aquest curs. Reconeix que s´hi ha esforçat i que en els darrers anys el seu currículum acadèmic ha estat bo, però confessa que en cap cas s´esperava obtenir aquests bons resultats, i encara menys destacar amb la millor nota de la comarca. A través d´un missatge en un grup de WhatsApp dels companys de classe va rebre la notícia que s´havien fet públiques les notes. «Vaig estar molta estona a poder-ho consultar, perquè estava col·lapsat, i quan vaig saber que era un 9,25 vaig estar molt contenta, però no m´esperava ser la millor», relata.

Vilà atén el redactor d´aquest diari a la biblioteca de Puig-reig, per evitar la intensa calor que fa al carrer. Ara està de vacances i aprofitarà fins a l´últim moment per descansar i preparar-se per a la nova etapa universitària que iniciarà a partir del setembre. Possiblement també farà alguna sortida a l´estranger per millorar l´anglès. Així com altres estudiants han estat pendents fins al darrer moment per saber si podrien accedir o no als estudis desitjats, la jove puig-reigenca tenia clar que podria entrar a la seva primera opció. El seu objectiu és estudiar Llengües i Literatures Modernes a la Universitat de Barcelona, un grau que té una nota de tall que no arriba al 6 i al qual podrà accedir sense problemes gràcies al seu currículum brillant. «Ja des de petita tenia clar que m´agradaven les llengües, llegir i escriure, i per això he estudiat el batxillerat d´humanitats a l´institut de Puig-reig», explica. Ara, per continuar la seva etapa d´estudiant, s´embranca en una carrera d´idiomes, concretament en l´especialitat d´anglès i alemany, tot i que no descarta la pràctica d´altres llengües com el francès. «Hi ha poca gent que estudiï filologia, i segurament hi ha menys sortides que en altres carreres, però tinc clar que és el que m´agrada i això està per sobre de tot», assegura convençuda.

Tot i els anys d´estudi que encara té al davant, el seu objectiu a llarg termini és poder desplaçar-se a l´estranger i poder-hi treballar. «M´agrada el Berguedà i Catalunya, però també m´agrada viatjar i des de sempre he tingut clar que vull desenvolupar-me professionalment en altres països on pugui aplicar directament els coneixements d´aquests idiomes», comenta. De totes maneres, sap que «sempre s´és a temps de tornar a casa després de viure noves experiències».

De moment, però, la universitat l´espera. Una nova etapa que s´agafa amb «respecte» i, abans d´hora, afirma que trobarà a faltar l´institut, «pel tracte amb els professors i pels companys de classe». No obstant això, en té ganes i l´espera amb il·lusió. Assegura que «amb esforç i dedicació pots aconse-guir els teus objectius, però cal ser constant i, sobretot, cal disposar del suport dels amics i la família».