«Amb esforç i dedicació pots aconseguir els teus objectius»

Clara Vilà, estudiant de l'institut de Puig-reig, ha obtingut la millor nota del Berguedà a les Proves d'Accés a la Universitat amb un 9,25

07.07.2015 | 12:16
Clara Vilà, millor estudiant berguedana de la selectivitat 2015
Clara Vilà, millor estudiant berguedana de la selectivitat 2015

La puig-reigenca Clara Vilà és l´estudiant del Berguedà amb el millor resultat a les Proves d´Accés a la Universitat 2015. Amb un 9,25 sobre 10 s´ha convertit en la berguedana amb la millor nota de la selectivitat entre els 130 estudiants de la comarca que s´hi han presentat aquest curs. Reconeix que s´hi ha esforçat i que en els darrers anys el seu currículum acadèmic ha estat bo, però confessa que en cap cas s´esperava obtenir aquests bons resultats, i encara menys destacar amb la millor nota de la comarca. A través d´un missatge en un grup de WhatsApp dels companys de classe va rebre la notícia que s´havien fet públiques les notes. «Vaig estar molta estona a poder-ho consultar, perquè estava col·lapsat, i quan vaig saber que era un 9,25 vaig estar molt contenta, però no m´esperava ser la millor», relata.

Vilà atén el redactor d´aquest diari a la biblioteca de Puig-reig, per evitar la intensa calor que fa al carrer. Ara està de vacances i aprofitarà fins a l´últim moment per descansar i preparar-se per a la nova etapa universitària que iniciarà a partir del setembre. Possiblement també farà alguna sortida a l´estranger per millorar l´anglès. Així com altres estudiants han estat pendents fins al darrer moment per saber si podrien accedir o no als estudis desitjats, la jove puig-reigenca tenia clar que podria entrar a la seva primera opció. El seu objectiu és estudiar Llengües i Literatures Modernes a la Universitat de Barcelona, un grau que té una nota de tall que no arriba al 6 i al qual podrà accedir sense problemes gràcies al seu currículum brillant. «Ja des de petita tenia clar que m´agradaven les llengües, llegir i escriure, i per això he estudiat el batxillerat d´humanitats a l´institut de Puig-reig», explica. Ara, per continuar la seva etapa d´estudiant, s´embranca en una carrera d´idiomes, concretament en l´especialitat d´anglès i alemany, tot i que no descarta la pràctica d´altres llengües com el francès. «Hi ha poca gent que estudiï filologia, i segurament hi ha menys sortides que en altres carreres, però tinc clar que és el que m´agrada i això està per sobre de tot», assegura convençuda.

Tot i els anys d´estudi que encara té al davant, el seu objectiu a llarg termini és poder desplaçar-se a l´estranger i poder-hi treballar. «M´agrada el Berguedà i Catalunya, però també m´agrada viatjar i des de sempre he tingut clar que vull desenvolupar-me professionalment en altres països on pugui aplicar directament els coneixements d´aquests idiomes», comenta. De totes maneres, sap que «sempre s´és a temps de tornar a casa després de viure noves experiències».

De moment, però, la universitat l´espera. Una nova etapa que s´agafa amb «respecte» i, abans d´hora, afirma que trobarà a faltar l´institut, «pel tracte amb els professors i pels companys de classe». No obstant això, en té ganes i l´espera amb il·lusió. Assegura que «amb esforç i dedicació pots aconse-guir els teus objectius, però cal ser constant i, sobretot, cal disposar del suport dels amics i la família».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

Enllaços recomanats: Premis cinema