La branca mutilada el 13 de maig del 2014 del Pi Vell de les Tres Branques agafa la seva nova forma. Treballadors de l'empresa Don Árbol treballen en la reconstrucció d'aquest braç de l'icònic arbre monumental que Jacint Verdaguer va glossar com a símbol de la unitat dels Països Catalans.

Les tasques han començat a primera hora del matí amb el trasllat de les diferents parts de la branca que des de l'any passat estava guardada en una nau del polígon industrial de la Valldan a Berga fins al pla de Campllong (Castellar del Riu). Seguint el disseny del director tècnic del projecte Gerard Passola, els especialistes de l'empresa que executa els treballs han col·locat una mena de ferules metàl·liques per reconstuir literalment les diferents parts de la branca de la que s'ha pogut aprofitar un 70% de l'original. Aquests elements metàl.lics se subjecten amb cargols.

Treballs de reconstrucció, aquest dimarts al matí / D.C.

Al llarg del dia d'avui es completaran aquestes tasques . A més es col·locaran resines i argila a la fusta per tapar-ne forats i dissimular aquestes subjeccions exteriors. L'objectiu és que un cop alçada i recol·locada a la soca, la branca tingui un aspecte el més natural possible.

Tècnic collant les peces que subjecten la branca / D.C.

És previst que l'operació per reposar i alçar de nou la branca es dugui a terme demà al matí amb l'ajuda d'una grua que alçarà les 2,5 tones del braç de teia. És previst que se subjecti a la soca amb unes ferules metàl·liques dimensionades per suportar el pes i el balanceig de la branca segons fonts consultades per aquest diari. El cost de refer la branca és de 35.000 euros i el paguen a parts iguals la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

D'aquesta manera estarà a punt per a la celebració de l'Aplec Anual del PI de les Tres Branques que cada any se celebra el tercer diumenge de juliol