Les associacions de veïns (AV) de Berga s'han queixat que el nou equip de govern de la CUP de Berga hagi descartat mantenir la representació d'un membre en representació dels col·lectius veïnals de la ciutat al patronat de l'hospital comarcal Sant Bernabé i a la junta de seguretat. En un comunicat expliquen que «fins ara, i per deferència de l´Ajuntament, les associacions de veïns de Berga (i per tant els ciutadans dels barris de la ciutat) ens posàvem d´acord en triar una persona o persones que ens representaven a les esmentades juntes i que eren responsables d´entitats veïnals». Tanmateix, «el nou equip de govern de la CUP ha descartat a les AV per continuar a les esmentades juntes, sense informar-nos d´aquest canvi de tarannà». Asseguren snetir-se dolguts perquè l'executiu no hi hagi comptat «com fins ara, ja que durant molts anys hem lluitat per a poder fer aportacions i tenir representació a les juntes de Seguretat i de l´Hospital Sant Bernabé, acostant-hi la veu més directa dels ciutadans».

Les entitats veïnals afirmen que «no tenim res en contra de les persones escollides per part de l´equip de govern, és més, creiem que són tant vàlides com qualsevol membre de les associacions. La nostra ´queixa´ fa referència a la forma com s´ha fet aquest canvi, sense cap mena d´explicació». En el mateix comunicat recorden que «les associacions de veïns sempre hem fet de pont i enllaç entre els ciutadans i ciutadanes i l´Ajuntament, el que ha significat una avantatge per a totes i tots, ja que el treball organitzat facilita la tasca municipal i els veïns perceben més les accions que es porten a terme en la millora de la qualitat de vida, principal objectiu en comú». Finalment, refermen la seva voluntat de «treballar plegats amb el nou equip de govern de la CUP i esperem que el diàleg i la feina envers la ciutat continuï sent l´eix d´unió entre veïns i consistori».

Signen l'esmentat comunicat les associacions de veïns de Berga: Font del Ros, Capdamunt de la CVila, cal Rosal, Pedregals,Casampons, Serra de Noet, Quatre Barris, La Valldan,el Parany, El Tossalet de les Forques i Santa Eulàlia.