El passat dia 10 de juliol, es va celebrar el Congrés Comarcal d´Esquerra Republicana del Berguedà, on es van tractar entre d'altres els resultats obtinguts a les darreres eleccions, es van definir els punts claus de l'estratègia a seguir a nivell comarcal i també es va triar la nova Executiva Comarcal del Berguedà.

A partir d'ara, la presidència de l'executiva queda en mans de Toni Pérez, Oriol Ortega serà el nou Secretari d'Organització i Eduard Coronado assumirà el paper de Portaveu i Secretari de Comunicació. El Secretari de Finances serà Joan Ramon Bella, Queralt Fernàndez passarà a ser la Secretaria d'Igualtat i de la Dona, el lloc de Secretari de Política Municipal serà ocupat per Josep Colillas, la nova Secretaria de Política Parlamentària serà Marie Kapretz i Eduard Coronado el nou Secretari de Turisme.

Finalment, el nou Secretari d'Estudis i Programes serà Ramon Camps, Isaac Lozano ocuparà el lloc de Secretari d'Entorn i Territori i Albert Xoy passarà a ser el Secretari de Política Social i Salut.

Després de celebrar-se el Congrés Comarcal d'ERC del Berguedà, el proper dimecres 15 de juliol, a les 20:00 h, es celebrarà l'Assemblea de Batlles i Regidors al local d'ERC de Berga, on es decidirà el posicionament d'ERC de cara a la constitució del Consell Comarcal del dia 17 de juliol.