El Consell Comarcal vol que el municpi de Santa Maria de Merlès continuï formant part del Berguedà. Així ho ha acordat l´organisme comarcal en el darrer ple del mandat celebrat aquest dimarts 14 de juliol. A proposta de CiU i aprovat per unanimitat l´ens ha acordat una moció que s´enviarà al consistori perquè la faci extensiva als veïns demanant-los que decideixin continuar al Berguedà.

Els 177 ciutadans del poble s'han de pronunciar en la consulta sobre si el Lluçanès, amb qui fan frontera, ha d´esdevenir comarca. La consulta serà el 26 de juliol. El Consell demana que optin per quedar-se al Berguedà. Santa Maria de Merlès és un municipi de 177 veïns que pertany al Berguedà però físicament molt proper al Lluçanès. El Consell enviarà díptics als veïns per infoprmar-los del serveis que reben de la comarca. I preveu fer xerrades informatives al poble si s'escau.

L'acord ha estat una de les darreres activitats que ha dut a terme l'actual Consell del Berguedà que ha celebrat el seu darrer plenari del mandat aquest dimart 14 de juliol. S'acomida l'actual president, el baganès Sergi Roca que deté el carrer des del 26 de juliol de l'any 2008 i que ara plega de la política per arons professionals. La constitució del nou ens comarcal fruit dels resultats dels comicis del 24-M es constituirà divendres 17 de juliol a les 12 del migdia.