El Berguedà estarà ben representat a la tercera edició del concurs de TV3 Oh Happy Day. El cor Giovinetto, integrat per una dotzena de joves berguedans d´entre 16 i 20 anys ha estat un dels vint seleccionats per participar al programa televisiu que ha sacsejat el panorama coral català. La formació és doblament jove: per l´edat dels seus membres i també per la seva curta trajectòria. El cor té poques setmanes de vida ja que el programa ha estat la millor excusa per acabar fent realitat la creació d´aquesta formació. Una idea que feia temps que els hi rondava pel cap.

Així ho explica un dels seus membres, Marc Font: «tots som estudiants i per una cosa o per l´altra, mai ens hem acabat de posar d´acord per agrupar-nos i cantar junts. Amb la intenció de presentar-nos al càsting del programa, ho hem aconseguit». Tot i la seva joventut, els membres tenen bagatge en el món musical. Els orígens del cor Giovinetto cal anar-los a buscar a les aules de l´Escola Municipal de Música de Puig-reig, ja que tots han passat pel centre i és allà on alguns van començar a cantar junts. A més, tots tenen experiència en el l´àmbit del cant coral ja que són membres actius de la Polifònica de Puig-reig.

Ara, però, el grup format per Gemma Vilanova, Anna Ferrer, Queralt Iglesias, Eva Camposo, Maria Jurado, Ivette Santamaria, Mariona Puig, Queralt Giralt, Anna Llorens, Martí Pons, Josep Vilardell, Marc Font i David Trias s´endinsen en un repte nou que els trasllada, per la porta gran, del Berguedà al plató de la televisió catalana. Si més no, de moment han estat escollits per participar al primer programa que es gravarà a principis de setembre. La seva continuïtat dependrà de les decisions del jurat que valoraran aquesta primera actuació que començaran a preparar en les properes setmanes.

De moment, els joves es mostren molt contents d´haver entrat al programa i no s´ho acaben de creure, tenint en compte la velocitat amb què s´han produït els esdeveniments. «Vam decidir presentar-nos al càsting a última hora, el 15 de juny, enviant un vídeo amb algunes cançons i ens van trucar per assistir al càsting del 26 de juny», explica Font. Una setmana més tard els trucaven per comunicar-los que eren un dels seleccionats.

«Paraules d´amor», una peça gospel i una obra instrumental a capella interpretades a la prova de selecció van cridar l´atenció del jurat per donar l´oportunitat als joves berguedans de debutar a la petita pantalla. Ara, asseguren que treballaran de valent per poder arribar fins a la final, tot i que tenen molt clar que «el concurs és el principi, però no serà el final». En aquest sentit, aposten perquè el que ha unit Oh Happy Day tingui continuïtat més enllà del seu pas pel programa. «Ara ens prepararem i farem tot el possible per fer un bon paper al concurs, però tant si quedem eliminats el primer dia, com si arribem al final, el més important és viure l´experiència, passar-nos-ho bé, i continuar cantant junts després del programa».

Tot i que encara no tenen res en ferm, possiblement els Giovinetto oferiran les seves primeres actuacions durant els mesos d´estiu a la comarca. Pels que els vulguin sentir cantar, també podran fer-ho a través de la seva pàgina de Facebook on d´aquí a poc temps penjaran les primeres gravacions.