L'hospital comarcal i la residència Sant Bernabé tindran una nova empresa que els farà el servei integral de la neteja els propers dos anys prorrogables a dos més. Es tracta de la firma ISS Soluciones de Limpieza Direct SA. Ahir, el patronat del centre sanitari va aprovar adjudicar-los el servei, que fins ara presta l'empresa berguedan Ber-Net. Aquesta darrera firma també es presentava al concurs, al qual en total van concórrer nou firmes.

L'oferta d'ISS és la que ha aconseguit més puntuació per part de la mesa de contractació (integrada per representants del centre sanitari i del consistori tant polítics com tècnics) un cop valorats els criteris tècnics, els protocols de neteja proposats, la formació que rebran els treballadors i la millora del preu de sortida. Ahir, es va celebrar una reunió urgent del patronat hospitalari per tal d'adjudicar aquest servei perquè era el darrer dia per fer-ho.

Aquest procés iniciat en el mandat passat amb el govern de CiU va culminar ahir. El valor estimat d'aquest servei en el plec de clàusules era de 2.711.133,96 euros per dos anys amb possibilitat de prorròga per dos anys més. El preu a què acabarà prestant el servei la companyia a qui s'ha adjudicat el servei rebaixa aquesta quantitat considerablement, ja que la seva oferta és fer-ho per 2.178.281,76 euros, i en total prestarà 1.500 hores anuals de neteja als dos immobles esmentats: l'hospital, ubicat a la carretera de Ribes, i la residència, al Pla de l'Alemany, al nucli urbà de Berga. L'adjudicatària subrogarà els 19 treballadors que actualment presten aquest servei tal com recullen les bases del concurs.