L'aliança l'Associació de Pares i Mares(Ampa) de l'institut l'Alt Berguedà amb seu a Bagà, l'entitat Xarxa Tecnològica del Berguedà i l'Equip Bàsic de Serveis Socials de l'Alt Berguedà farà possible un projecte de reciclatge d'ordinadors de caire solidari.

L'acord preveu que aquelles famílies els fills de les quals ja no facin servir el seu primer ordinador el donin a un fons per tal de cedir-los "a aquelles famílies que ho necessitin". Segons el ful informatiu adreçat als pares, els professionals de Serveis Socials s'encarregaran de "distribuir els ordinadors a aquelles famílies amb nens que ho necessitin". Per la seva banda, l'organització sense ànim de lucre Xarxa Tecnològica del Berguedà "farà la revisió i actualització de l'aparell". L'institut l'Alt Berguedà "serà qui tindrà en dipòsit els ordinadors".

Les famílies interessades a col·laborar en aquesta iniciativa solidària poden dur l'ordinador que ja no usin i el carregador o al mateix institut o bé a l'Ajuntament del seu municipi omplint la butlleta que facilita l'Ampa. Els promotors de la iniciativa han fet públic el seu desig que la proposta tingui ressò i es pugui crear un fons important i ajudar qui ho necessiti.