L'alcalde de Gironella, el convergent David Font, s'ha assegurat la seva elecció com a president del Consell del Berguedà gràcies a un pacte d'investidura amb el PSC que va fer públic ahir. L'acord permet a CiU mantenir el govern de l'ens i al PSC guanyar pes específic malgrat la davallada de consellers que ha tingut, que ha passat de 5 a 2. L'acte de constitució del nou Consell Comarcal tindrà lloc, avui, a les 12 del migdia amb la presència de la consellera de Governació Meritxell Borràs.

Els resultats del 24-M van fer que CiU perdés la seva majoria absoluta a l'ens comarcal i passar dels 11 consellers que hi tenia en el passat mandat als 9 actuals. La segona força és ERC, amb 6 consellers, i la CUP i el PSC en tenen 2 cadascun. Tot i que des de l'entorn d'ERC fins ahir no es descartava un pacte d'esquerres, a la tarda CiU i PSC van fer públic el seu acord per a 'acte d'investidura d'avui.

L'entesa preveu que David Font presideixi l'ens comarcal. El PSC, per la seva banda, tindrà una de les vicepresidències (àrea de coordinació "i altres àrees de treball", segons el comunicat que les dues formacions van fer públic ahir. CiU i PSC hi asseguren que "la votació de la investidura és tan sols el principi del treball conjunt entre aquests partits". Matisen que això no exclou "ningú" i que s'ha fet "amb el convenciment que es poden aconseguir grans consensos en les prioritats i els projectes estratègics de la comarca". Per això, "en les properes setmanes es concretarà un cartipàs de conselleries i organigrama polític" de l'ens comarcal "en el qual ambdues formacions polítiques hi estaran representades".