Gironella licitarà el carril de vianants del barri de Cal Blau

La Diputació ha traspassat el tram de la carretera necessari per tal de fer-ho possible a partir del setembre

24.07.2015 | 07:44
A l´esquerra és on es farà l´itinerari per a vianants des de Cal Blau fins al nucli urbà de Gironella .

L'Ajuntament de Gironella ha aprovat el plec de clàusules per posar en breu a licitació les obres per fer un itinerari de vianants entre la barriada de Cal Blau i el nucli urbà gironellenc. Aquesta acció ha anat precedida de la cessió d'un tram de la carretera Bv-4132Z titularitat de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte busca facilitar la mobilitat a peu en el tram comprès entre el punt quilomètric 7,1 i el 7,5 d'aquesta via
Fonts de l'ens provincial han explicat que les principals actuacions són "la construcció d'un camí de 2,20 metres d'amplada al mateix nivell de la calçada, la implantació d'una barrera de seguretat entre el vehicle i el vianant i un pas de vianants elevat com a porta d'entrada a la zona urbana de Gironella, per donar continuïtat a l'itinerari". Les obres esmentades tenen un pressupost de 151.087,86 euros i un termini d'execució de tres mesos. El cost el finançarà la Diputació de Barcelona i l'expropiació de terrenys (14.000 euros) el consistori.

L'alcalde David Font ha dit que l'actuació suposa "una millora a nivell de la connectivitat entre els diferents barris del municipi". Ha recordat que és una reivindicació dels veïns de Cal Blau que "finalment tindran una via de comunicació amb el centre de forma accessible" ja que fins avui només hi ha unes escales amb un fort pendent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema