El ple extraordinari de Borredà celebrat aquest dimecres a la tarda a petició del grup muncipal de la CUP, a l'oposició amb 3 regidors, ha aprovat amb majoria simple demanar que el municipi formi part de l'AMI. Aquesta aprovació ha estat possible perquè el govern de Compromís per Borredà, marca blanca del PSC que deté el govern del poble amb majoria absoluta de 4 regidors s'ha abstingut «per facilitar l'aprovació per majoria simple» segons afirma l'alcalde Joan Rona en un comunicat. Malgrat tot, la CUP ha sostingut que calia majoria absoluta. L'acord es traslladarà a l'AMI.

Inicialment ha pres la paraula Antoni Chueca per demanar que Borredà s'afegeixi a tots els ajuntaments de la comarca i de Catalunya que ja formen part d'aquesta entitat que aplega ajuntaments i altres ens a favor de la independència. En nom del govern, l'alcalde Joan Roma ha exposat que malgrat no dur aquesta proposta en el seu programa electoral eren «conscients de que molts ho volien, i per tant ha informat de que els 4 membres de l'equip de govern s'abstindrien, per facilitar l'aprovació per majoria simple, de la proposta». Segons informa el batlle en un comunicat «per part de la CUP han manifestat que l'acord havia de ser per majoria absoluta sinó no era vàlid». Roma ha respost que «considerava que aquesta cláusula no hauria d'impedir la presència del poble en l'AMI» encara que ha dit que personalment no hi està d'acord que en formi part.

Segons Roma, la CUP ha manifestat que calia una majoria absoluta «i per aquest motiu no han designat cap representant davant de l'AMI». Un cop votada, la proposta s'ha aprovat amb els 3 vots a favor dels regidors de la CUP i les 4 abstencions dels regidors del govern socialista de Compromís per Borredà.

Ara, l'acord esmentat es traslladarà a l'AMI fent constar que la petició ha obtingut una majoria simple de vots del ple borredanès.