L'Associació de Comerciants de Gironella en col·laboració amb el consistori celebra, avui, les Gangues a la Fresca, una activitat de promoció del comerç local. Serà a partir de les 8 del vespre quan quaranta botigues del poble oferiran diferents activitats per dinamitzar l'eix comercial. Fins a la mitjanit els assistents podran gaudir de diferents activitats que tindran lloc davant de diferents establiments comercials de l'Avinguda de Catalunya però també d'altres al carrer, com sessions de ball zumba a la plaça Pi Margall de 9 a 10 de la nit.

I davant de diferents establiments es faran balls en línia, desfilades, gimcama, actuacions musicals o exhibicions de body painting.

Els visitants podran aconseguir en qualsevol dels establiments col·laboradors un passaport que dóna dret a participar en els diferent sortejos que es faran durant la nit. Per obtenir-lo cal fer un mínim de 3 compres de 5 euros cadascuna. Un cop es disposi del passaport s'ha de dipositar dins una urna que hi haurà a cal Paco. Hi ha tres premis. El primer serà gastar-se 200 euros en 1 hora a botigues col·laboradores i els altres dos, seran sengles lots de productes.