El secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals de la Generalitat, Joaquim Ferrer, va advertir ahir que el resultat del Lluçanès "complica la gestió de com s'ha de veure el futur" de la comarca. "El resultat ha estat complex i és de difícil administració perquè l'òptim és que tot el territori vagi a l'una", va reconèixer. Després que el no s'imposés en cinc dels tretze municipis cridats a les urnes, el Govern ha demanat als alcaldes que facin una anàlisi "racional i freda" i ha desaconsellat celebrar una nova consulta "a curt termini".

Davant d'aquest escenari, el Govern ha apostat per obrir un període de reflexió. "S'han d'asseure tots els alcaldes -tant els del sí com els del no- i posar sobre la taula una anàlisi racional i freda de què passat, com ha anat i els passos a seguir a partir d'ara", va explicar Ferrer.

Els alcaldes dels tretze municipis cridats a les urnes es reuniran demà per analitzar els resultats. Després d'aquesta reunió, es trobaran en tornar de les vacances amb responsables del departament de Governació per "reconduir" la situació i extreure "conclusions" sobre què fer amb Lluçanès.