Les entitats de promoció econòmica i la indústria tèxtil del Berguedà, Lluçanès i Moianès han posat en comú les seves necessitats ocupacionals i formatives. Fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà (ADB) han explicat que fruit d'aquest treball dut a terme en una reunió aquesta setmana, les empreses tèxtils d'aquestes territoris "han consensuat les accions formatives en metodologia dual, és a dir, formació teòrica i pràctica a l'aula i formació en ofici a l'empresa, per les especialitats de contramestre, encarregat de filatura, teixidor i filador, que s'impartiran a la propera tardor". A més les empreses tèxtils implicades en el projecte Valorització dels oficis tèxtils. Berguedà, Moianès i Lluçanès "tindran la possibilitat de rebre una bonificació d'un màxim 50% del salari brut per nova contractació de persones treballadores desocupades". Fonts de l'Agència han informat que "les empreses del sector tèxtil interessades a participar en aquest projecte es poden posar en contacte" amb el seu Servei de Desenvolupament Local.

Valorització dels oficis tèxtils. Berguedà, Moianès i Lluçanès és un projecte de treball en xarxa entre els territoris i institucions de promoció econòmica del Berguedà, Lluçanès i Moianès "amb l'objectiu d'implementar mesures innovadores en el sector tèxtil amb la finalitat de generar llocs de treball, incrementar la competitivitat de les empreses i dinamitzar les empreses dels filats i teixits".

L'Agència el Consorci del Lluçanès i el Consorci del Moianès són els promotors d'aquesta iniciativa conjunta per generar ocupació i impulsar el sector tèxtil.