El departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de la Generalita escometrà, aquest setembre, les obres necessàries per solucionar les deficiències que té l'enllaç i que suposen un risc per a la seguretat viària. Després del darrer despreniment d'un gran roc fa uns quants dies, l'alcalde, Josep Maria Altarriba, ha decidit tallar el trànsit d'aquesta ronda per evitar que hi pugui "haver una desgràcia".

Ahir, el director general de Carreteres, Xavier Flores, es va reunir amb l'alcalde i li va prometre actuar-hi el setembre, segons han dit a Regió7 fonts del TES. Tècnics del TES inspeccionaran sobre el terreny l'estat de la variant que enllaça amb el polígon de la Sala i la carretera de Casserres, segons han confirmat a aquest diari fonts d'aquest departament. Si no sorgeixen imprevistos, aquesta visita s'ha de produir la setmana que ve. Aquest seria el pas previ abans d'escometre els treballs el mes de setembre, segons han explicat a aquest diari les fonts esmentades. Les mateixes fonts han indicat que els tècnics comprovaran quin és l'estat del talús del qual fa uns quants dies es va desprendre una pedra de grans dimensions que afortunadament no va causar danys personals. La variant també presenta problemes de drenatge d'aigües. A més, l'acció dels lladres que van robar els cables dels fanals ha deixat la ronda a les fosques.

Els tècnics determinaran les accions que cal fer en aquest enllaç i també en el de Cal Vidal i Cal Riera, segons ha precisat l'alcalde, Josep Maria Altarriba. Aquests altres dos vials també presenten diferents deficiències. Altarriba confia que en aquesta ocasió sigui cert que començaran els treballs el setembre. El 2013 la Generalitat ja s'havia compromès a fer-hi obres, però, finalment, no ho va fer. Un cop s'hi hagin dut a terme les millores es preveu que l'Ajuntament accepti la titularitat d'aquestes vies de mans del Govern.