Un grup de veïns de Berga preocupats pel benestar dels animals domèstics es reuneix cada dia a les deu de la nit per intentar localitzar i recollir gossos i gats que s'han perdut.

Durant aquest últims dies han organitzat batudes per trobar el Luke, un coniller de tres anys que va desaparèixer el 15 de juliol a Berga. Van començar vuit voluntaris. Ara en són 12, que cada dia recorren els carrers de Berga fins a les tres de la matinada.

Segons van explicar a aquest diari, l'animal prové d'una "gossera d'extermini" de València on el volien sacrificar després d'haver patit maltractament. Com que no el van poder matar, el van enviar a la casa d'acollida d'animals de Berga. Des que es va escapar fa quinze dies de la família que el cuidava, els voluntaris l'han estat buscant per la ciutat.

Els portaveus d'aquest grup de voluntaris denuncien que, durant aquestes darreres setmanes han hagut de treballar sols. "Hi ha hagut una falta d'ajuda i col·laboració per part de la ciutat", lamenten. El grup demana que, de seguida que algú localitzi el Luke o qualsevol altre animal perdut, s'hi posi en contacte de seguida mitjançant l'associació Gatets en adopció del Berguedà.

Els portaveus alerten que, en els darrers mesos, s'han perdut molts animals de companyia, sobretot gossos i gats.