El Berguedà potencia la Baells per tal de poder-hi practicar esports aquàtics

Una de les novetats d'aquest estiu és que el pantà s'ha inclòs en el projecte de Vies Braves

06.08.2015 | 07:43
Nedant a l´embassament berguedà a la zona abalisada per fer-ho

A pocs quilòmetres de Sant Ponç, la realitat de l'embassament de la Baells és diferent. L'Agència de Desenvolupament i el Consell Comarcal del Berguedà està potenciant el pantà perquè esdevingui l'escenari de la pràctica no només del lleure, sinó d'esports aquàtics de la comarca, i un dinamitzador. Una de les novetats d'aquest estiu és que el pantà s'ha inclòs en el projecte de Vies Braves, una iniciativa pionera que es va posar en marxa l'any passat a la Costa Brava. A través d'una xarxa pública d'itineraris marins, les vies braves pretenen "fomentar la pràctica d'activitats esportives, lúdiques i pedagògiques". Es tracta d'uns itineraris que "transcorren paral·lels als camins de ronda, estan senyalitzats i abalisats, i permeten gaudir i explorar el litoral des del mar de forma segura".

La inclusió de la Baells al projecte de les Vies Braves gràcies a l'abalisament d'una via de natació a prop de la presa, suposa una porta oberta al medi aquàtic i una nova manera de promocionar l'espai a través d'aquest segell. Tot plegat forma part de la política de promocionar el Berguedà com a destinació pirinenca més propera a Barcelona.

Fonts de l'Agència han explicat que les Vies Braves són d'accés públic i gratuït per a nedadors i aficionats a l'snorkelling. Els itineraris disposen de panells informatius on es detalla el nom, el mapa topogràfic i les característiques de la via, com ara longitud, amplada, durada o nivell de dificultat.

A més de les Vies Braves, a l'entorn de l'embasament berguedà s'hi celebraran activitats fins al 26 de setembre dins del Festival d'Estiu, una iniciativa que aplega els esforços de les empreses que ofereixen els seus serveis a l'embassament, així com també entitats i administracions que treballen per potenciar el pantà com un recurs dinamitzador de la comarca. Dins d'aquesta línia, aquest 2015, per segon any, l'Agència dóna permisos de navegació gràcies a un acord amb l'ACA. A més, s'està fent el pla especial que ha de regir urbanísticament la Baells.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema