La Pobla de Lillet acull la tradicional partida vivent d'escacs

Entre 600 i 800 persones van seguir els moviments de les peces humanes

06.08.2015 | 07:43
Vista general del desenvolupament de la partida d´escacs vivent, diumenge a la nit

Amb quinze edicions d'història, la partida vivent d'escacs de la Pobla de Lillet s'ha consolidat en el calendari lúdico-festiu de la comarca. Entre 600 i 800 persones van seguir de prop, aquest diumenge a la nit, els moviments de les peces humanes situades al tauler de davant de l'ajuntament. Unes peces molt particulars ja que les figures són veïns i veïnes del poble, 32 en total: peons, cavalls, alfils, torres, reines, reis, les blanques i les negres, totes a lloc.

Josep Salvador, president del Club d'Escacs poblatà, ha explicat que la partida té un gran poder de convocatòria i que cada any omplen els espais que hi ha al voltant del tauler.

Enguany es va escenificar una partida que l'any 1961 va enfrontar els Grans Mestres Internacionals Bobby Fischer i Samuel Reshevsky. Josep Salvador ha explicat que aquesta partida, fins a la jugada número 25, la guanyen les peces blanques. Però un error entre les jugades 27 i 28 fa que qui acabi enduent-se el triomf siguin les negres.

Els vestits que han dut les peces enguany han estat els mateixos que van lluir l'any passat quan es va apostar per recrear l'època del 1714 amb motiu del Tricentenari. Amb tot, les vestimentes i utillatge s'han agençat, una feina que ha anat a cura d'un equip de cosidores i un pintor del poble.

Josep Salvador ha comentat que el fet que els protagonistes de la partida siguin gent del poble, i especialment si són canalla, fa que els seus familiars s'animin a fer un volt diumenge a les 10 de la nit, que és quan va començar al partida. Salvador ha comentat que aquesta activitat genera vida i dinamitza la Pobla de Lillet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema