El Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat, dins el Programa complementari de garantia de la cohesió social impulsat per la Diputació de Barcelona presentat a principis de juliol, uns ajuts econòmics directes a les famílies destinats a l´escolarització d´infants de 0 a 3 anys a les escoles bressol de la comarca del Berguedà pel curs escolar 2015-2016.

Aquests ajuts s´adrecen exclusivament a famílies amb especials dificultats socials i econòmiques, i s´emmarca dins les accions que promou el Consell Comarcal en la lluita contra la pobresa infantil i les situacions de risc associades .

La quantitat que s´ha previst en aquest programa en forma d´ajuts directes és de 22.000€.

Tal i com s´especifica en les bases corresponents, podran ser beneficiaris d´aquests ajuts les unitats familiars que tinguin al seu càrrec un infant de 0 a 3 anys, que resideixin a la comarca del Berguedà i que compleixin els requisits següents:

-Estar matriculats en alguna escola bressol de la comarca

-Estar empadronat en algun dels municipis de la comarca

-No ser deutor de cap concepte del Consell Comarcal del Berguedà

-Trobar-se amb una situació d´especial dificultat social i econòmica. Aquesta s´acreditarà amb una valoració tècnica de l´Equip d´Atenció a la Infància i l´Adolescència i de l´Equip Bàsic d´Atenció Social del municipi que correspongui.

Aquest ajuts extraordinaris aniran destinats a finançar el cost d´escolarització dels infants durant el curs escolar 2015-2016, des de l´1 de setembre de 2015 fins a 31 de juliol de 2016. El finançament pot anar des del 40% fins el 100% del cost mensual de l´escolarització, incloent-hi el servei de menjador i material escolar.

Les sol·licituds de les persones interessades es tramitaran a través dels ajuntaments de tota la comarca, des de l´àrea de serveis socials de cada municipi, des de l´endemà de la publicació d´aquestes bases, i estarà en vigència el programa fins que s´exhaureixi la partida inicialment prevista.