El Servei d´Ocupació del Berguedà ha presentat avui una nova edició del projecte "No estiguis parat. Mou-te!" que pretén mantenir actives a les persones treballadores en situació d´atur, «combatent els efectes de la inactivitat perllongada a través de la promoció de l´activitat física i esportiva».

Fonts de l'organització han explicat que «a partir de l´experiència de les anteriors edicions, "No estiguis parat. Mou-te!" ha contribuït que les persones de la comarca del Berguedà que estan a l´atur adoptin una actitud més positiva i activa per fer front a aquesta situació tot combatent els efectes psicològics de la inactivitat perllongada»

Els promotors de l'activitat consideren que «l'activitat física i esportiva estimula valors com l'esforç, la disciplina, la perseverança, l'autoconfiança, l'autocontrol, el treball en equip, l'orientació a resultats, el respecte als altres, l'esperit de superació davant les dificultats, la socialització... essent el treball de tots aquests valors, una estratègia per a combatre la pèrdua del rol del treballador i afavorir el manteniment de totes aquestes competències».

"No estiguis parat. Mou-te!" s´iniciarà el dilluns 7 de setembre i durant 14 setmanes amb dues sessions per setmana, les persones en situació d´atur podran participar en les activitats i tallers de caminades actives, tonificació, pilates, relaxació i estiraments, aquàtiques, mètode hipopressiu, zumba, organització d´esdeveniments esportius, rutes de muntanya i de cuina i esport.

Les activitats es realitzaran als municipis de l´Alt Berguedà (Bagà, Cercs, Guardiola de Berguedà i La Pobla de Lillet) i també, als municipis del Baix Berguedà (Avià, Berga, Casserres, Gironella i Puig-reig) de forma itinerant.

Les persones interessades en participar en el projecte "No estiguis parat. Mou-te!" podran inscriure´s presentant la fotocòpia de la targeta d´atur, la fotocòpia del DNI i un currículum a l´Agència de Desenvolupament del Berguedà o als ajuntaments de Bagà, Cercs, Guardiola de Berguedà, La Pobla de Lillet, Avià, Casserres, Gironella i Puig-reig. O també, realitzant la inscripció a la pàgina web www.adbergueda.cat.

"No estiguis parat. Mou-te" és un projecte impulsat per l´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb el suport de l´Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona.