El departament de Territori i Sostenibilitat (TES) de la Generalitat ha iniciat els treballs previs de senyalització i topografia de les obres de millora de la carretera C-16 entre Berga i Bagà. Tal com ja informat aquest diari, aquests treballs tenen un pressupost de 3,2 milions d'euros, que s'han d'invertir en mesures que facin més segura aquesta via de dos carrils de circulació però que té trams amb carril per a vehicles lents.

Les obres pròpiament dites no començaran fins al 17 d'agost. A partir d'aleshores hi haurà afectacions al trànsit per trams, "que consistiran en la supressió durant els dies feiners d'un dels tres carrils que hi ha entre Berga i Cercs. Aquestes afectacions són necessàries per habilitar l'espai de treball per fer les petites ampliacions de plataforma que s'han d'executar", segons fonts del TES. A partir de la primera setmana de setembre "és previst dur a terme l'asfaltat i pintat de tot el tram, començant per Bagà i avançant cap al sud".

Una de les actuacions més destacades dels treballs serà la col·locació d'una barrera metàl·lica de 60 centímetres d'alçada de separació de sentits en un tram de revolts entre el túnel de Berga i el túnel de Cercs per evitar la invasió del sentit contrari.