Cal Vidal recupera el teatre nou, que romania tancat des de fa mig segle

El museu de la colònia reconverteix un espai degradat i abandonat en una sala polivalent

11.08.2015 | 07:49
Així ha quedat l´immoble reconvertit en una sala polivalent.

El Museu de la Colònia Vidal (Puig-reig) ha recuperat el teatre nou, que ha reconvertit en una sala polivalent. D´aquesta manera l´espai torna a tenir vida després de romandre tancat des de la segona meitat del segle passat, quan un incendi el va cremar. Des d´aleshores, l´equipament havia caigut en l´ostracisme més absolut, fins i tot hi havien arribat a créixer arbres a l´interior.

L´estiu del 2013, els propietaris del museu, la Fundació Vidal, van fer una decidida aposta per renovar el conjunt, gràcies a una inversió de 300.00 euros, per tal de dur-hi a terme diferents actuacions per millorar els seus immobles. Així es va renovar la coberta per tal d´evitar les filtracions d´aigua quan plovia. També es van connectar les dues parts de l´edifici en un sol espai amb una sola porta d´accés de l´equipament, i també s´ha recuperat l´espai del teatre estrenat aquest estiu. La inversió ha estat possible gràcies a una ajuda dels fons euopeus per al desenvolupament rural Leader, i també de la Generalitat, i a través de crèdits.

Fonts del museu han explicat que l´anomenat teatre nou en va substituir un d´anterior més antic «que era al carrer de Sant Ignasi, adossat a l´edifici de la Fundació Vidal i que va ser inaugurat el 1947». Aquest espai va esdevenir «un dels punts més importants en les festes a la colònia Vidal». Fonts del Museu de la Colònia Vidal han explicat que «la seva estètica era una reproducció a escala del teatre del Liceu de Barcelona i acollí moltes i variades representacions, tant del grup de teatre de la colònia com de companyies importants que es contractaven per a les festes majors».

Després de les obres, l´espai que havia estat un teatre s´ha convertit en una sala polivalent «molt bonica», segons fonts del museu. On abans hi havia el pati de butaques hi ha un espai diàfan que ara acull una exposició. Amb tot, fonts del museu han explicat que l´estança es pot dividir en dues sales en funció de les necessitats. L´objectiu és que la sala la puguin utilitzar les entitats i els col·lectius que la necessitin per fer-hi activitats, com tallers de teatre, de circ o cursos de cinematografia, i moltes més activitats, com ara xerrades. L´objectiu és «obrir aquest espai a tothom». Qui vulgui utilitzar-la només s´ha de posar en contacte amb el museu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema