Gironella incorpora la festa major infantil en el seu programa d'actes d'enguany. La festa de «referència» del Berguedà, tal i com l'anomena l'alcalde David Font, tindrà més propostes per als més menuts amb l'objectiu que els infants es facin seva la celebració. Els actes tindran lloc del 20 al 25 d'agost amb propostes per a tots els públics amb l'objectiu de mantenir la «qualitat i la diversitat» dels darrers anys, segons el mateix Font.

Una de les principals novetats de la festa és la programció d'una activitat infantil per a cada dia. El nou regidor de Festes, Lluís Vall, assegura que cal potenciar la participació dels infants i espera que els actes tinguin bona resposta. A banda de diversos espectacles, també s'ha organitzat el primer concurs de dibuix. Per altra banda, Vall ha ressaltat que el consistori vol mantenir «la tradició dels actes més populars amb la incorporació de noves propostes». D'aquesta manera, un dels objectius ha estat el d'obrir la festa a d'altres espais de la vila i potenciar el nucli antic amb la programació de més activitats en aquest indret, aprofitant l'obertura del nou ascensor que es farà també per la festa major.

Música de qualitat per a tots els públics

Una de les característiques que diferencien la festa major de Gironella és la participació de grups musicals de renom en el panorama musical del país. D'aquesta manera, una part del pressupost -que es manté congelat a 58.000 euros- es destina a la contractació de dues de les orquestres més reconegudes, com és el cas de La Principal de la Bisbal i l'Orquestra Montgrins, que amenitzaran musicalment dos dels dies de la festa major amb sardanes, concerts i balls. Pel que fa a la part juvenil, l'ajuntament aposta de nou per La Font del Balç com a espai de referència, «amb diversos grups que estan sonant molt i que esperem que agradin».

Entre els actes tradicionals no hi faltaran la proclamació de l'hereu i la pubilla, el festival de dansa folklòrica i la cantada d'havaneres amb Els Pescadors de l'Escala. I com a nova incorporació, s'ha organitzat el primer concurs d'Instagram. Vall i Font volen agrair a totes les persones que participen en l'organització de la festa, ja que més enllà del consistori diverses entitats i establiments s'impliquen en la celebració. A banda, conviden als gironellencs i als visitants a gaudir de tots els actes.