Berga torna a fer obres a l'hostatgeria de Queralt després de més de dos anys

L'actuació, finançada per la Diputació, servirà per assegurar la coberta de l'edifici encara en desús

17.08.2015 | 07:53
A la dreta, una part de l´edifici de l´hostatgeria que està en obres

L'edifici de l'hostatgeria de Queralt, a tocar del santuari, inicia una nova fase d'obres. Després de més de dos anys sense fer-hi cap actuació, des d'ahir l'Ajuntament de Berga -amb el finançament de la Diputació- ha impulsat les tasques de millora de la coberta d'aquest edifici en desús amb l'objectiu de consolidar-ne l'estructura.
Concretament, aquesta nova actuació consisteix en l'arranjament i millora de la coberta de l'edifici de l'hostatgeria, en aquest cas a la zona de la cafeteria i de l'ascensor, i també d'un volum annex. Posteriorment, després de la retirada de la teulada, es procedirà a la seva reconstrucció. Les obres són necessàries pel seu mal estat actual de la teulada, que té problemes estructurals i d'impermeabilitat.
L'actuació té un cost de 56.679 euros i són finançats íntegrament per la Diputació de Barcelona. És previst que les obres tinguin una durada d'un mes i mig i estiguin acabades a final de setembre.
Aquestes millores arriben després de més de dos anys de les darreres actuacions a l'edifici, encara en desús -a banda de la zona de la cafeteria- i sense cap projecte concret per a la seva utilització. El febrer del 2013 la Diputació de Barcelona també va destinar una partida de 40.000 euros per al sanejament de les parets, els envans i els sostres d'aquest edifici, treure la runa de l'interior i repassar i pintar els tancaments de fusta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema