El Servei de Formació i Qualificació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà està elaborant la nova programació formativa per al proper curs escolar en col·laboració del teixit empresarial de la comarca.

L'objectiu és proposar una oferta formativa ajustada a les necessitats de les empreses i al territori, amb la vista posada a la inserció laboral i l'autoocupació. És per això que s'estan efectuant diverses trobades sectorials per elaborar aquesta nova oferta formativa amb la participació directa de les empreses interessades. És previst que de cara al proper curs s'iniciï el programa de formació i inserció en especialitat d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, dirigit a joves de 16 a 21 anys sense haver acabat els estudis obligatoris; també els cursos de preparació de les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior a Bagà, Gironella i Puig-reig; el programa per a la creació i gestió de pàgines web i la formació especialitzada en els oficis del sector del tèxtil de contramestre, encarregat de filatura, teixidor i filatura derivades del projecte d'Ocupació a la Indústria Local Valoració dels oficis tèxtils Berguedà, Moianès i Lluçanès.

Per altra banda, s'estan preparant un conjunt de projectes i formacions derivades del programa Garantia Juvenil i destinades a joves d'entre 16 i 30 anys en situació d'atur que combinen accions formatives en ofici amb pràctiques professionals i contractació subvencionada.

En paral·lel, des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà també es treballa per posar en marxa accions formatives per a persones aturades vinculades als certificats professionalitat, és a dir a l'obtenció de titulacions oficials.

En conjunt, segons fonts de l'ADB, amb tota aquesta oferta es pretén "donar resposta a les demandes del teixit empresarial obrir nous camps professionals i promoure la formació permanent en els diferents àmbits, tant per a joves com adults i persones aturades o ocupades".