L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha incrementat la garantia de combustible per als dos grups electrògens que hi ha a la presa de la Baells. Per a fer-ho possible, l'organisme ha habilitat un nou dipòsit per emmagatzemar gasoil, amb capacitat per 1.500 litres. Això permetrà quadruplicar la garantia de subministrament dels grups electrògens, i passarà de les 9 hores actuals a les 35 de què es disposa amb el nou sistema d'emmagatzematge.

Fins ara, aquestes instal·lacions, que fan possible el funcionament dels òrgans de desguàs davant d'una eventual interrupció del subministrament elèctric convencional, tenen dipòsits de 250 i 300 litres i poden arribar a consumir fins a 60 litres per hora en cas d'haver de donar lamàxima potència elèctrica generada. Per tant, en aquestes situacions, i suposant que sempre els dipòsits estan plens, aquests podrien estar funcionant 9 hores. Aquest increment, permetrà que funcionen més del triple de temps.

Segons fonts de l'ACA, el funcionament dels grups electrògens de la presa ha d'estar garantit i operatiu en tot moment i en qualsevol circumstància per poder fer front a una possible caiguda del subministrament elèctric via xarxa convencional. En aquest sentit, ressalten que és habitual la caiguda de la xarxa elèctrica en la gestió d'episodis de pluges i que aquests són els moments de més necessitat energètica a la presa per l'eventual requeriment d'obrir les comportes de la presa.