L'Ajuntament d'Avià inicia els primers passos per complir amb l'objectiu de reduir la despesa energètica dels equipaments municipals i utilitzar, tant com sigui possible, fonts renovables "per aconseguir un consum més sostenible i responsable".

Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient del consistori avianès Josep Subirana, que ha relatat que una de les primeres mesures que es duran a terme en aquest sentit serà de substituir per leds tots els tubs de fluorescents i bombetes de l'escola municipal. Actualment, la despesa de llum d'aquest equipament és de 1.000 euros mensuals i s'espera que amb el nou sistema de leds pugui reduir-se com a mínim al 50%. Segons Subirana, es preveu que un cop feta l'actuació, la inversió pugui estar amortitzada entre els propers dos o tres anys. En aquesta línia, ha recordat que, properament, en la mesura que sigui possible, està previst substituir l'actual il·luminació pel sistema de leds de la resta d'edificis municipals com l'ajuntament, l'Ateneu o el centre de dia.

Paral·lelament a aquesta mesura, el consistori també instal·larà plaques solars tèrmiques per escalfar l'aigua dels vestuaris del camp de futbol, amb la voluntat de reduir el 70 % el cost del consum elèctric. Segons Subirana, l'equipament continuarà disposant del suport del sistema elèctric, "però només com a suport en cas que no hi hagi prou llum solar, per exemple".