Aquest divendres al migdia s'ha posat en marxa oficialment el nou ascensor de Gironella que connecta el nucli antic amb el centre del poble, des de cal Metre a la plaça de la Vila. A l'acte d'inauguració que ha tingut lloc al passeig del Riu hi han assistit desenes de gironellencs, a l'expectativa de com funcionaria el nou ascensor.

L'alcalde de Gironella, David Font, ha assegurat que es tracta d'una obra que suposa una millora de l'accessibilitat al nucli antic dels veïns i visitants, sobretot de les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, ha ressaltat que es tracta d'una actuació «per a la igualtat de les persones, universal i gratuïta, que mnté l'estructura de la muralla del segle XIII i que recorda el passat tèxtil del municipi, amb l'aparença de xemeneia fabril que s'ha donat a l'estructura». Font espera que sigui un ascensor molt utilitzat durant els propers dies, ja que la vila celebra la seva festa major, però també «durant els propers temps, ja que és una de les actuacions més importants per millorar la qualitat de vida dels veïns».

A l'acte també hi ha assistit el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, que ha assegurat que és una obra que s'ha pogut tirar endavant gràcies a la iniciativa de l'ajuntament i del seu alcalde, David Font, «que garantirà una millora de l'accessibilitat a la part històrica del municipi». En aquest sentit, Font ha recordat que un dels objectius de l'equip de govern és revaloritzar i potenciar el nucli antic de Gironella, «i aquest és un primer pas important».

L'obra ha tingut un cost de 114.500 euros i ha estat finançada per la Diputació de Barcelona, els ajuts Leader i amb una petita aportació de l'Ajuntament. L'ascensor estarà obert cada dia des de les 7 del matí fins les 10 de la nit, a excepció dels dies de la festa major que l'horari s'allargarà fins la 1 de la matinada.