Desenes de veïns van aplegar-se ahir al passeig del Riu de Gironella per conèixer de prop com funcionava el nou ascensor que connecta el centre amb el nucli antic de la vila. La localitat ha posat fi als problemes d'accessibilitat a la part alta amb la construcció d'un ascensor que enllaça cal Metre amb la plaça de la Vila i que permet accedir al nucli del pobled'una manera ràpida i còmoda.

L'alcalde de Gironella es mostrava satisfet, ahir en plena festa major, de la posada en marxa d'aquest ascensor, que suposa una millora de la qualitat de vida dels veïns, sobretot dels que tenen dificultats de mobilitat i fins ara els era complicat o impossible pujar a peu a la part alta de la vila. En aquest sentit va destacar que l'obra és "universal i gratuïta i una millora de la igualtat entre els veïns". A més, va remarcar que "s'ha mantingut intacta la muralla del segle XIII" i que s'ha buscat "una integració amb la imatge de la vila amb una estructura que recorda una xemeneia de les antigues fàbriques tèxtils del poble". Font va agrair a la família Ballús Orriols la cessió dels terrenys i a la família Martí les facilitats per fer-hi les obres.

També va ser present a l'acte Marc Castells, vicepresident segon de la Diputació de Barcelona, que va dir que l'obra s'ha tirat endavant gràcies a la "insistència del seu alcalde per millorar l'accessibilitat i la mobilitat" dels gironellencs.